Sposób przygotowania:
Rolada mięsna
Bułkę namoczyć w wodzie , odcisnąć. Koperek oraz pietruszkę drobno siekamy. Cebulę obieramy , kroimy w drobną kosteczkę.Pieczarki myjemy , kroimy w plastry. Na dużej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju , dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki,przesmażamy. Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koperek- wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodajemy odciśniętą bułkę , jajko . Mieszamy , doprawiamy do smaku solą czosnkową , pieprzem , przyprawą do mięsa mielonego oraz imbirem .Mięso wyrabiamy. Następnie formujemy z mięsa dużego placka prostokątnego na którym układamy pieczarki i zwijamy w rulon.Obtaczamy w bułce i smażymy z wszystkich stron na gorącym oleju .Przed podaniem kroimy w plastry.