madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Rolada mięsna z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna rolada mięsna.

Rolada mięsna z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada mięsna z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rolada mięsna z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce i smażymy. Odstawiamy do przestudzenia. Żółty ser ścieramy na tarce. Jajka miksujemy na puch. Następnie dodajemy straty ser oraz majonez. Solimy (odrobinkę) oraz pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy łyżką, aby składniki się ze sobą połączyły. Tak przygotowane ciasto wylewamy na blachę i pieczemy 25 minut w temp. 160*C. Piersi z kurczaka rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka, solą praz pieprzem. Następnie na upieczony placek wykładamy usmażone pieczarki, na pieczarki układamy rozbite piersi z kurczaka. Ostrożnie zwijamy w miarę ciasno roladę. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy 50 minut w temp. 160*C.
Rolada mięsna z pieczarkami
Upieczony placek z majonezu, jajek i sera.
Rolada mięsna z pieczarkami
Na upieczony placek wykładamy wystudzone pieczarki.
Rolada mięsna z pieczarkami
Na pieczarki rozkładamy rozbite piersi z kurczaka.
Rolada mięsna z pieczarkami
Całość ostrożnie zwijamy w roladę i wkładamy do rękawa.