lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna inna przede wszystkim miłe dla oka i dla podniebienia

Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej

 

  • 3 papryki czerwona zielona żółta

 

  • łopatka 500 gram zmielona

 

 

  • sos-er 2 łyżki

 

  • papryka czerwona mielona 2 łyżeczki

 

 

 

  • sos salsa Winiar 3 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej
1 - Łopatkę zmielić dodać jajko
2- Ryz ugotować gotujemy na wolnym ogniu 25 minut odcedzamy myjemy pod wodą
3 -Papryki kroimy w kosteczkę
4 - Mięso , ryz i papryki wymieszać dodajemy pieprz sol smakując żeby nie przesadzić
5- Dodajemy dwie czubate łyżki sos-era oraz 3 łyżki odmierzamy sosu salsa Winiar i 2 łyżeczki czerwonej zmielonej papryki słodkiej
6- Mięso wymieszać posmakować czy nam odpowiada w smaku jak nie to doprawić
7-Sałatę lodową umyć pod wodą 6 listków kładziemy na spód na to wykładamy nasz farsz mięsny następnie kładziemy znowu 6 listków sałaty lodowej i zawijamy ścisłe nasza roladę
8 - Roladę wkładamy do blaszki takiej do babki i wkładamy do pieca na 1,5 godziny pieczemy w 180 stopniach po wyjęciu pokroić podawać z czym dusza zapragnie
Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej
Mięso doprawiamy dodajemy ryż jajko papryki i przyprawy sos-er oraz sos salsa
Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej
Farsz kładziemy na liściach sałaty nie zapomnijcie 6 sztuk ma być
Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej
Na farsz kładziemy znowu sałatę i zawijamy szczelnie
Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej
Rpladę zawijamy w folie aluminiową i do pieca idzie na 1,5 godziny w 180