Sposób przygotowania:
Rolada mięsna zawijana w sałacie lodowej
1 - Łopatkę zmielić dodać jajko
2- Ryz ugotować gotujemy na wolnym ogniu 25 minut odcedzamy myjemy pod wodą
3 -Papryki kroimy w kosteczkę
4 - Mięso , ryz i papryki wymieszać dodajemy pieprz sol smakując żeby nie przesadzić
5- Dodajemy dwie czubate łyżki sos-era oraz 3 łyżki odmierzamy sosu salsa Winiar i 2 łyżeczki czerwonej zmielonej papryki słodkiej
6- Mięso wymieszać posmakować czy nam odpowiada w smaku jak nie to doprawić
7-Sałatę lodową umyć pod wodą 6 listków kładziemy na spód na to wykładamy nasz farsz mięsny następnie kładziemy znowu 6 listków sałaty lodowej i zawijamy ścisłe nasza roladę
8 - Roladę wkładamy do blaszki takiej do babki i wkładamy do pieca na 1,5 godziny pieczemy w 180 stopniach po wyjęciu pokroić podawać z czym dusza zapragnie
2- Ryz ugotować gotujemy na wolnym ogniu 25 minut odcedzamy myjemy pod wodą
3 -Papryki kroimy w kosteczkę
4 - Mięso , ryz i papryki wymieszać dodajemy pieprz sol smakując żeby nie przesadzić
5- Dodajemy dwie czubate łyżki sos-era oraz 3 łyżki odmierzamy sosu salsa Winiar i 2 łyżeczki czerwonej zmielonej papryki słodkiej
6- Mięso wymieszać posmakować czy nam odpowiada w smaku jak nie to doprawić
7-Sałatę lodową umyć pod wodą 6 listków kładziemy na spód na to wykładamy nasz farsz mięsny następnie kładziemy znowu 6 listków sałaty lodowej i zawijamy ścisłe nasza roladę
8 - Roladę wkładamy do blaszki takiej do babki i wkładamy do pieca na 1,5 godziny pieczemy w 180 stopniach po wyjęciu pokroić podawać z czym dusza zapragnie