Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki brokułowo-kalafiorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne roladki z dwoma warzywami na obiad. Moja rodzinka była zachwycona takim daniem, bardzo im to smakowało

Roladki brokułowo-kalafiorowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki brokułowo-kalafiorowe

 

  • filety z kurczaka podwójne - 1 szt
  • brokuły - 8 różyczek
  • kalafior - 8 różyczek
  • mąka do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
  • jajko 1 szt
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki brokułowo-kalafiorowe
Brokuły i kalafiora gotować w osolonej wodzie do miękkości. Osączyć warzywa na sicie. Filety umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 porcje,lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć filety solą i pieprzem. Następnie na każdym filecie ułożyć po dwie różyczki kalafiora i brokuła, zwinąć filety w roladki. Obtaczać roladki w mące , zanurzać je w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować w tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami.
Roladki brokułowo-kalafiorowe
Filety drobiowe rozbite i oprószone solą i pieprzem
Roladki brokułowo-kalafiorowe
Różyczki kalafiora i brokuła przygotowane do gotowania
Roladki brokułowo-kalafiorowe
Kalafior i brokuł ugotowany i ułożony na filecie
Roladki brokułowo-kalafiorowe
Roladki obtoczone w mące i roztrzepanym jajku