gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1210]

Roladki mielone z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane roladki z serem podaję z ziemniakami i surówką na obiad jako danie główne. Polecam - są pyszne.

Roladki mielone z serem

Składniki:

Roladki mielone z serem

 

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • majeranek
  • ostra papryka
  • 150 gram żółtego sera
  • 3 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • buka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki mielone z serem

ETAP 1:

Roladki mieone z serem
Mięso z ćwiartek mielimy w maszynce do mielenia mięs.

Z ćwiartek z kurczak usuwamy kości. Mięso mielimy w maszynce do mielenia na mielone wraz z obraną cebulą.

ETAP 2:

Roladki mieone z serem
Do mięsa dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.

Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, przyprawę do kurczaka i ostrą paprykę. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.

ETAP 3:

Roladki mieone z serem
Ser zółty kroimy na kawałki i układamy na mięsie.

Z mięsa mielonego formujemy płaski placek, na którym układamy kawałek żółtego sera.

ETAP 4:

Roladki mieone z serem
Ser z mięsem mielonym formujemy w roladkę.

Mięso mielone z serem formujemy tak by powstała "roladka"

ETAP 5:

Roladki mieone z serem
Roladki panierujemy w mące,jajku i bułce tartej.

Roladki mielone obtaczamy w mące, maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 6:

Roladki mieone z serem
Roladki mielone smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.