Sposób przygotowania:
Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dynię umyć, obrać i wydrążyć miąższ. Pokroić w paski o grubości około 1,5 cm. Do miski wlać olej, sos worcester, dodać zioła, sól, oraz świeżo mielone płatki chili. Wymieszać. Włożyć paski i dyni i zostawić na 5 minut. Następnie położyć je na grillu lub patelni grillowej i grillować około 5-7 minut aż dynia będzie na wpół miękka. Następnie przełożyć na talerzyk. Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić wzdłuż na dwa płaty. Oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na każdym płacie ułożyć po 2-3 kawałki dyni i przykryć plastrem sera. Zwinąć w roladkę, spiać wykałaczkami. Panierować w jajku i bułce i smażyć do zrumienienia na rozgrzanym oleju. Smacznego!