Sposób przygotowania:
Roladki w sezamie
Pieczarki umyć, pokroić bardzo drobno lub zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i wysmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem soli i pieprzu, do momentu, aż woda odparuje. Po usmażeniu odstawić pieczarki, aby wystygły.
Ser żółty zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
Mięso mielone połączyć z wysmażonymi pieczarkami, startym serem oraz z 1 jajkiem. Wszystko dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z tak przygotowanego mięsa formować małe roladki. Następnie każdą roladkę maczać w rozmąconym jajku, a później obtaczać w sezamie.
Smażyć na oleju.
Ser żółty zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
Mięso mielone połączyć z wysmażonymi pieczarkami, startym serem oraz z 1 jajkiem. Wszystko dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z tak przygotowanego mięsa formować małe roladki. Następnie każdą roladkę maczać w rozmąconym jajku, a później obtaczać w sezamie.
Smażyć na oleju.
msewka
yola
Natala1210
teresa.rembiesa
mamqa