jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Roladki w sezamie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ruloniki wieprzowe z dodatkiem pieczarek i sera żółtego obtaczane w sezamie:)

Roladki w sezamie

Składniki:

Roladki w sezamie

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki w sezamie
Pieczarki umyć, pokroić bardzo drobno lub zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i wysmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem soli i pieprzu, do momentu, aż woda odparuje. Po usmażeniu odstawić pieczarki, aby wystygły.

Ser żółty zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

Mięso mielone połączyć z wysmażonymi pieczarkami, startym serem oraz z 1 jajkiem. Wszystko dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Z tak przygotowanego mięsa formować małe roladki. Następnie każdą roladkę maczać w rozmąconym jajku, a później obtaczać w sezamie.

Smażyć na oleju.

Tagi:

mięso sery ser