Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki z fetą i granatem na maśle

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Soli tyle co z fety i masła, minimalna ilość składników a kumulacja smaku ogromna. Słona feta, kwaśne pestki, czerwony pieprz to wystarczy aby zdominować mięso.

Roladki z fetą i granatem na maśle Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z fetą i granatem na maśle

 

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 3 łyżki pestek granatu
  • 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 0,5 kostki fety
  • łyżka masła
  • folia spożywcza

Sposób przygotowania:

Roladki z fetą i granatem na maśle
Mięso rozbijamy przez folię na cienkie płaty, uważać aby nie podziurawić. Fetę kroimy w słupki, mięso posypujemy pieprzem i pestkami granatu.Na tym układamy fetę. Zwijamy roladki zaczynając od krótszych boków. Całość ciasto skręcamy folią i odkładamy w chłodne miejsce aby się zależało. Na patelni rozgrzewamy masło, zbieramy z wierzchy szumowinę aby miało większą temperaturę dymienia. Układamy roladki łączeniem do spodu ( bez folii) i smażymy na rumiano z każdej strony. Po usmażeniu odkładamy na kilka minut aby odpoczęło.
Roladki z fetą i granatem na maśle
Na rozbite mięso nakładamy składniki nadzienia
Roladki z fetą i granatem na maśle
Ciasno zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na około 30 minut
Roladki z fetą i granatem na maśle
Smażymy na maśle aż się ładnie zarumieni z każdej strony