Sposób przygotowania:
Roladki z fetą i pomidorem
Schab myjemy,osuszamy i rozbijamy na cienkie płaty przez folię żeby nie podziurawić.
W rondelku rozpuszczamy ser feta z dodatkiem masła,posiekanego czosnku,szczypiorku,natki i pomidora.Studzimy naszą masę.Na rozbite mięso układamy po porcji farszu.Następnie zawijamy jak na gołąbki.Do jajka dodajemy 1 łyżkę mąki i bełtamy,a do bułki tartej dodajemy pokruszoną kostkę czosnki i mieszamy.Następnie panierujemy nasze roladki,najpierw w jaju potem w bułce.
Tak przygotowane roladki wkładamy do lodówki żeby nam się uleżały,wtedy nie potrzebujemy wykałaczek ,czy też nici do spinania.Po tym czasie smażymy nasze roladki na złoty kolor na wolnym ogniu,często je przekręcając.Nie powinny się rozpaść,ponieważ masa serowa je ładnie sklei i gotowe.
Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
SMACZNEGO.
W rondelku rozpuszczamy ser feta z dodatkiem masła,posiekanego czosnku,szczypiorku,natki i pomidora.Studzimy naszą masę.Na rozbite mięso układamy po porcji farszu.Następnie zawijamy jak na gołąbki.Do jajka dodajemy 1 łyżkę mąki i bełtamy,a do bułki tartej dodajemy pokruszoną kostkę czosnki i mieszamy.Następnie panierujemy nasze roladki,najpierw w jaju potem w bułce.
Tak przygotowane roladki wkładamy do lodówki żeby nam się uleżały,wtedy nie potrzebujemy wykałaczek ,czy też nici do spinania.Po tym czasie smażymy nasze roladki na złoty kolor na wolnym ogniu,często je przekręcając.Nie powinny się rozpaść,ponieważ masa serowa je ładnie sklei i gotowe.
Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z tłuczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
SMACZNEGO.
Sarenka
evita0007
Było mniam ,teraz zostały już tylko wspomnienia :D hihi;) Dzięki :-)
elzbieta8960
evita0007
Lubie Elu robić,a najbardziej je pózniej wcinać hihi :)
andzia67
gusia1000