Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki z fetą i orzechami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki z przepełnione prażonymi orzechami.

Roladki z fetą i orzechami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z fetą i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z fetą i orzechami
Orzechy prażymy na suchej patelni, aż będą rumiane. Gdy ostygną kroimy je nożem na mniejsze kawałki. Filety rozbijamy na cienkie płaty. Fetę rozgniatamy widelcem, dodajemy do niej orzechy i szczypiorek, dokładnie mieszamy. Każdy płat smarujemy masą, a następnie składamy krótsze brzegi do środka i zwijamy roladkę. Panierujemy w jajku doprawionym solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej. Smażymy wolno na rumiano. Osączamy na ręczniku i podajemy.
Roladki z fetą i orzechami
Orzechy prażymy na suchej patelni, ciągle mieszając.
Roladki z fetą i orzechami
Fetę rozgniatamy widelcem, a następnie dodajemy szczypiorek i orzechy,
Roladki z fetą i orzechami
Masą smarujemy płaty mięsa i zawijamy roladki.