Sposób przygotowania:
Roladki z fetą i pieczarkami na pappardelle
Mięso dokładnie myję i przecinam wzdłuż na płaty. Każdy płat delikatnie rozklepuję w woreczku foliowym. Mięso delikatnie posypuję solą prowansalskąi pieprzem białym. Odstawiam.
W tym czasie obieram i kroję pieczarki. Większe kapelusze kroję na cztery części, mniejsze na połówki. Zalewam grzyby wodą z odrobiną soli, zagotowuję. Następnie odcedzam, przepłukuję pod bieżącą wodą i zostawiam oby odciekły z wody.
Cebulę obieram i drobno kroję. Obsmażam na oleju, dodaję większą część nóżek z pieczarek i duszę chwilę aż woda całkiem odparuje. Odkładam do wystudzenia. Kapelusze i resztę nóżek obsmażam osobno, podlewając odparowaną wodę, do momentu aż będą miękkie ale lekko chrupiące. Doprawiam solą prowansalską .
Makaron gotuję i odcedzam.
Wystudzone nóżki i cebulę przekładam do blendera i miksuję razem z fetą. Nie solę, ponieważ feta jest słona. Powstałą masę nakładam na płaty mięsa i zwijam jak roladki. Zwinięte wykładam na rozgrzany olej, obsmażam z każdej strony, podlewam delikatnie wodą i duszę pod przykryciem 15 minut.
Na talerz wykładam makaron, układam roladki i usmażone pieczarki.
W tym czasie obieram i kroję pieczarki. Większe kapelusze kroję na cztery części, mniejsze na połówki. Zalewam grzyby wodą z odrobiną soli, zagotowuję. Następnie odcedzam, przepłukuję pod bieżącą wodą i zostawiam oby odciekły z wody.
Cebulę obieram i drobno kroję. Obsmażam na oleju, dodaję większą część nóżek z pieczarek i duszę chwilę aż woda całkiem odparuje. Odkładam do wystudzenia. Kapelusze i resztę nóżek obsmażam osobno, podlewając odparowaną wodę, do momentu aż będą miękkie ale lekko chrupiące. Doprawiam solą prowansalską .
Makaron gotuję i odcedzam.
Wystudzone nóżki i cebulę przekładam do blendera i miksuję razem z fetą. Nie solę, ponieważ feta jest słona. Powstałą masę nakładam na płaty mięsa i zwijam jak roladki. Zwinięte wykładam na rozgrzany olej, obsmażam z każdej strony, podlewam delikatnie wodą i duszę pod przykryciem 15 minut.
Na talerz wykładam makaron, układam roladki i usmażone pieczarki.
marietta
kołczu
zbysiowa
edytaha
zbysiowa
Dziękuję Edytko;)