donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Rosół z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny niedzielny rosołek przygotowany na skrzydłach indyka, wprost idealny! Zachęcam do próbowania.

Rosół  z indyka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rosół z indyka

 

Sposób przygotowania:

Rosół z indyka
Skrzydła z kurczaka myję i czyszczę. Dodaję je do garnka, wraz z kostką rosołową, zielem angielskim i liścmi laurowymi. Zalewam 2 litrami wody.

Wszystko gotuję na wolnym ogniu przez pół godziny, następnie dodaję marchew, seler i pietruszkę.

Gotuję jeszcze 40 minut usuwając szumowiny.

Na koniec doprawiam jeszcze maggie i pieprzem, wraz z solą.

Podaję z makaronem. Smacznego! 
rosół z indyka.
Gotujący się rosół ze skrzydłami i warzywami.