Yustina1988

Yustina1988

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Rosół z rodzinnych korzeni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawdę warto spróbować...!

Rosół z rodzinnych korzeni

Składniki:

Rosół z rodzinnych korzeni

 

  • 3 litry wody
  • kości ( mięso ) na wywar drobiowe
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki (suszona lub mrożona)
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pory
  • 1/3 średniej cebuli
  • szczypta bazylii
  • 1 kostka rosołku drobiowego
  • 1 kostka rosołku wołowego
  • 1 płaska łyżka wegety
  • magi, sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Rosół z rodzinnych korzeni
Do garnka nalewamy 3 litry wody. Wrzucamy dobrze umyte kości lub mięso. I po kolei dodajemy: Ząbek czosnku, marchewke, pietruszke, seler, pore. Następnie płaską łyżke wegety i do smaku doprawiamy magą, solą i pieprzem. To wszystko doprowadzamy do wrzenia i dodajemy natke pietruszki i rosółki. Gotujemy ok. 1 godziny ( od momentu zagotowania ) a 20 przed końcem gotowania dodajemy szczypte bazylii i przypieczoną (dość mocno) nad ogniem cebule. Po ugotowaniu podajemy z makaronem lub ryżem... Smacznego a naprawde polecam...

Tagi:

mięso