olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Różowy chłodnik z barszczu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jestem zwolenniczką potraw zdrowych,tanich,odpowiednio zbilansowanych oraz lekkich, dlatego zawsze staram się komponować je jak najzdrowiej.

Różowy chłodnik z barszczu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Różowy chłodnik z barszczu

 

 

Sposób przygotowania:

Różowy chłodnik z barszczu
Barszcz czerwony (ja zrobiłam z barszczu, który miał już w sobie warzywa) mieszamy z kefirem oraz jogurtem naturalnym. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do chłodnika i znowu mieszamy. Przyprawiamy majerankiem, pieprzem lub solą. Wstawiamy do lodówki na ok. godzinę, ser przecinamy na mniejsze kawałki.Zupę wyjmujemy, mieszamy, wlewamy do misek i ozdabiamy świeżymi listkami bazylii oraz posypujemy serem.
Różowy chłodnik z barszczu
Zupę wyjmujemy z lodówki, mieszamy i posypujemy serem oraz liścmi bazylii