cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

ryba w sosie curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszą rybą do tego dania jest miętus, jednak możemy użyć także innej ryby.

ryba w sosie curry

Składniki:

ryba w sosie curry

 

  • ryba (sprawiona tusza ok. 70 dag)
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • cebula
  • łyżeczka curry
  • natka pietruszki
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

ryba w sosie curry
Rybę starannie wypłukać, pokroić na dzwonka. Obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Cebulę obrać, pokroić na plastry, włożyć do ryby. Oprószyć wszystko curry, solą i podlać winem. Przykryć patelnię i dusić 10 min na małym ogniu. Podawać z ryżem na sypko oraz z surówką z kapusty pekińskiej lub białej. Całe danie posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

ryba ryby