aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Ryż z mięsno-warzywną zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywny obiad w niedzielne popołudnie

Ryż z mięsno-warzywną zasmażką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z mięsno-warzywną zasmażką

Sposób przygotowania:

Ryż z mięsno-warzywną zasmażką
Ryż wysypujemy z torebek i wsypujemy do wcześniej w osolonej i gotującej się wodzie w dużym garnku. Gotujemy do czasu aż ryż napęcznieje i będzie miękki. Następnie odcedzamy Na patelnię wlewamy olej i wstawiamy na duży ogień i na rozgrzany olej dajemy wcześniej pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i smażymy ją do momentu zeszklenia. dodajemy następnie pokrojone w drobną kostkę paróweczki i również podsmażamy do zarumienienia się ich. Marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach i dodajemy do smażonych produktów. Wszystko razem jeszcze chwilkę podsmażamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryż nakładamy na talerz i dajemy gotowa już mięsno-warzywną zasmażkę. Dekorujemy 3 koktajlowymi pomidorkami.
Ryż z mięsno-warzywną zasmażką
Biały ryż długoziarnisty gotujemy i następnie odcedzamy
Ryż z mięsno-warzywną zasmażką
W drobną kostkę pokrojoną cebulkę smażymy do momentu zeszklenia
Ryż z mięsno-warzywną zasmażką
Następnie dodajemy drobno pokrojona w kostkę paróweczki
Ryż z mięsno-warzywną zasmażką
Kolejnie dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę

Zobacz film: Ryż jaśminowy i ryż basmati

Tagi:

ryż