Strona główna Ryż z mięsno-warzywną zasmażką

Ryż z mięsno-warzywną zasmażką

Ryż « poprzedni | następny »
aneczka84 - Przepis na: Ryż z mięsno-warzywną zasmażką offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 109
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ryż z mięsno-warzywną zasmażką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pożywny obiad w niedzielne popołudnie


trudność: łatwe
czas:

Ryż z mięsno-warzywną zasmażką - SKŁADNIKI:

Ryż z mięsno-warzywną zasmażką - PRZYGOTOWANIE:

Ryż wysypujemy z torebek i wsypujemy do wcześniej w osolonej i gotującej się wodzie w dużym garnku. Gotujemy do czasu aż ryż napęcznieje i będzie miękki. Następnie odcedzamy Na patelnię wlewamy olej i wstawiamy na duży ogień i na rozgrzany olej dajemy wcześniej pokrojoną w drobną kostkę cebulkę i smażymy ją do momentu zeszklenia. dodajemy następnie pokrojone w drobną kostkę paróweczki i również podsmażamy do zarumienienia się ich. Marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach i dodajemy do smażonych produktów. Wszystko razem jeszcze chwilkę podsmażamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryż nakładamy na talerz i dajemy gotowa już mięsno-warzywną zasmażkę. Dekorujemy 3 koktajlowymi pomidorkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż z mięsno-warzywną zasmażką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Ryż z mięsem mielonym Proste dyniowe risotto Krokiety z farszem ryżowo kurkowym
Pierś z kurczaka z ryżem Risotto pełne jesieni Pierś z indyka z kalarepką i ryżem
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Płatki ryżowe z dynią i żurawiną Rozgrzewający kurczak z dynią i jarmużem Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane