zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Sałatka jarzynowa (do słoików)

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Bardzo smaczna sałatka na zimę

Sałatka jarzynowa (do słoików)

Składniki:

Sałatka jarzynowa (do słoików)

 

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 kg marchwi
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg białej kapusty
  • ZALEWA:
  • 6 szkl. wody
  • 1 niepełna szkl. octu 10%
  • 1 szkl. cukru
  • 2 płaskie łyżki soli
  • 4 liscie laurowe
  • 8 ziaren ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Sałatka jarzynowa (do słoików)
Buraczki i marchew umyć,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapuste i cebule drobno poszatkować.Warzywa połączyć i dobrze wymieszać.
Przygotowac zalewe i połączyć ją z warzywami.
Wszystko razem gotować ok. 20min. Gorące wkładać do wyparzonych słoiczków i zakręcić.Pasteryzować 5-10min.