misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Sałatka z indyka i czerwonych winogron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Salaterkę wyłożyć liśćmi sałaty lodowej, nałożyć schłodzoną sałatkę, od razu podawać...

Sałatka z indyka i czerwonych winogron

Składniki:

Sałatka z indyka i czerwonych winogron

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z indyka i czerwonych winogron
Na patelni rozgrzać mocno olej rzepakowy, zrumienić mięso, zmniejszyć ogień, zawinąć w folię aluminiową, wystudzić, pokroić w małą kostkę. Winogrona przekroić. Połówkę melona obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić tak samo jak mięso. Połączyć starannie: oliwę, sok z cytryny, starty imbir. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem. Wymieszać: mięso, melon, winogrona, kiełki, polać sosem, wymieszać. Odstawić na 30 minut do lodówki. Salaterkę wyłożyć liśćmi sałaty lodowej, nałożyć schłodzoną sałatkę, od razu podawać.