Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab w ketchupowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Schab w ketchupowej panierce to prosta i smaczna alternatywa dla klasycznego kotleta schabowego - polecam na obiad.

Schab w ketchupowej panierce Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schab w ketchupowej panierce

 

  • 2 plastry schabu bez kości
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab w ketchupowej panierce
Schab oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy ketchup, doprawiamy solą i pieprzem - roztrzepujemy.

Do jajka wkładamy kotlety i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.

Kotlety panierujemy w bułce tartej, smażymy po kilka minut z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.

Smacznego. 
Schab w ketchupowej panierce
Schab oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy
Schab w ketchupowej panierce
Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy ketchup, doprawiamy solą i pieprzem - roztrzepujemy.
Schab w ketchupowej panierce
Do jajka wkładamy kotlety i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
Schab w ketchupowej panierce
Kotlety wyciągamy z jajka i panierujemy w bułce tartej
Schab w ketchupowej panierce
smażymy po kilka minut z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu

Tagi:

mięso schab