Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1393]

Gulasz wieprzowy z boczku z pomidorami i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Gulasz jest niezwykle pyszny i aromatyczny. Idealnie nadaje się na szybki obiad. Możecie użyć dowolnego mięsa wieprzowego.

Gulasz wieprzowy z boczku z pomidorami i bazylią

Składniki:

Gulasz wieprzowy z boczku z pomidorami i bazylią

 

Dodatkowo:

  • olej

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z boczku z pomidorami i bazylią

Przygotowanie:

Gulasz wieprzowy z pomidorami i bazylią (z boczku)
Mięso powinno być delikatnie zarumienione.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wymieszać z solą. Natomiast obraną cebulę pokroić w piórka. Mięso z cebulą podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu - po czym całość przełożyć do garnka.

Dodatki:

Gulasz wieprzowy z pomidorami i bazylią (z boczku)
Można też dodać własne ulubione przyprawy.

Do garnka dodać pomidory, drobno posiekany czosnek, listek laurowy, ziarenka pieprzu i posiekaną bazylię. Całość przemieszać.

Gotowanie:

Gulasz wieprzowy z pomidorami i bazylią (z boczku)
Czas duszenia zalezy od rodzaju i jakości mięsa.

Gulasz dusić pod przykryciem do miękkości - na niewielkim ogniu. (Potrwa to około 45 minut). W razie potrzeby na końcu doprawić do smaku.


Tagi:

dania gulasz