bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Roladki schabowe z kurkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Roladki wyszły bardzo soczyste i aromatyczne, przypadły do gustu mojej rodzinie. Czasami zwykłego schabowego możemy odmienić dodając do środka farsz.

Roladki schabowe z kurkami

Składniki:

Roladki schabowe z kurkami

 

  • 4 kotlety schabowe
  • 100 gram świeżych lub mrożonych kurek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia
  • 1 jajko
  • Bułka tarta do panierowania
  • Wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z kurkami
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na roztopionym maśle, dodajemy umyte i pokrojone kurki. Całość smażymy przez kilka minut, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, odstawiamy do ostudzenia.

Kotlety lekko rozbijamy, oprószmy solą oraz pieprzem, na każdy kotlet nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.

Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Tagi:

roladki dania