Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z kurkami
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na roztopionym maśle, dodajemy umyte i pokrojone kurki. Całość smażymy przez kilka minut, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem, odstawiamy do ostudzenia.
Kotlety lekko rozbijamy, oprószmy solą oraz pieprzem, na każdy kotlet nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.
Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Kotlety lekko rozbijamy, oprószmy solą oraz pieprzem, na każdy kotlet nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami.
Panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Magdalena88
niezły kąsek