paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Roladki schabowe z majonezem i ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne roladki podane na rukoli z farszem z majonezu, ketchupu oraz pieczarek, serka i czerwonej papryki

Roladki schabowe z majonezem i ketchupem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z majonezem i ketchupem

 

  • schab 4 plastry
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majonez 2 łyżki
  • ketchup 2 łyżki
  • ser żółty 5 dag
  • tymianek do smaku
  • pieczarki 8 dag
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • rukola 4 garści

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z majonezem i ketchupem
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć, pod koniec smażenia dodać sól i pieprzem, tymianek do smaku, wymieszać. Paprykę opłukać i osuszyć pokroić w małą kostkę. Majonez i ketchup wymieszać, dodać starty żółty serek i wymieszać. Majonezem z ketchupem i serkiem posmarować plastry rozbitego i oprószonego do smaku schabu. Wyłożyć paprykę, pieczarki. Zwinąć schab w roladkę, można zawiązać sznurkiem. Na rozgrzanej patelni smażyć na złoty kolor. Podawać na rukoli.
Roladki schabowe z majonezem i ketchupem
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć, pod koniec smażenia dodać sól i pieprzem, tymianek do smaku, wymieszać.
Roladki schabowe z majonezem i ketchupem
Majonez i ketchup wymieszać, dodać starty żółty serek i wymieszać.
Roladki schabowe z majonezem i ketchupem
Majonezem z ketchupem i serkiem posmarować plastry rozbitego i oprószonego do smaku schabu.
Roladki schabowe z majonezem i ketchupem
Wyłożyć paprykę, pieczarki. Zwinąć schab w roladkę, można zawiązać sznurkiem.

Tagi:

sery ser schab