Sposób przygotowania:
Schab z porem, pieczarkami i serem
Umyty schab delikatnie rozbić. Oprószyć przyprawami.
Na patelni rozgrzać olej i delikatnie podsmażyć mięso z obu stron. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Delikatnie polać ketchupem. Na mięsie ułożyć plastry pora. Na to nałożyć uduszone pieczarki i posiekany czosnek. Przykryć majonezem. Na wierzch ułożyć startą marchewkę. Przykryć startym żółtym serem.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (około 30 minut).
Na patelni rozgrzać olej i delikatnie podsmażyć mięso z obu stron. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Delikatnie polać ketchupem. Na mięsie ułożyć plastry pora. Na to nałożyć uduszone pieczarki i posiekany czosnek. Przykryć majonezem. Na wierzch ułożyć startą marchewkę. Przykryć startym żółtym serem.
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (około 30 minut).