Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe zapiekane z paprykąETAP 1:
Kotlety lekko rozbiłam tłuczkiem , posypałam solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałam po łyżce oliwy i masła i obsmażyłam schab, 3 minuty z każdej strony.
Następnie przełożyłam je do foremki do zapiekania.
ETAP 2:
Cebulę obrałam i pokroiłam w pióra. Paprykę czerwoną i papryczkę chili oczyściłam z pestek i pokroiłam w paski. Warzywa wrzuciłam na patelnię z łyżką oliwy oraz odrobiną soli i pieprzu.
Smażyłam je mieszając przez kilka minut, do momentu aż lekko zmiękły.
ETAP 3:
Usmażone warzywa ułożyłam na kotletach schabowych na blaszce do zapiekania.
ETAP 4:
Na każdym kawałku mięsa z warzywami położyłam plaster mozzarelli i posypałam słodką papryką wędzoną w proszku.
ETAP 5:
Całość wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180°C i zapiekałam 25 minut.