krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Schabowy po parysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podaję przepis na świtny kotlet schabowy po parysku czyli w mące, jajku i bułce. Dzięki panierce jest chrupki i soczysty. Polecam rewelacja

Schabowy po parysku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy po parysku

 

  • schab bez kośći 600 gram
  • bułka trta 3łyżki
  • mąka 3 łyżki
  • jajko 1 sztuka
  • olej 5 łyżek
  • soł i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Schabowy po parysku
Mięso schabowe kroimy na plastry i każdy plaster ubijamy cienko tłuczkiem. Nasepnie przygotowujemy jajko z przyprawami. Każdego kotleta obtaczamy w mące, póżniej w jajku i na koncu w bułce tatrej. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Podajemy z ziemniakami i sórówką. Kotlet schabowy w tej panierce jest bardzo smaczny.
Schabowy po parysku
Rozbijamy
Schabowy po parysku
Jjko z przyprawami
Schabowy po parysku
z panierką
Schabowy po parysku
smażenie