kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Schabowy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Schabowy z serem i papryką

Schabowy z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy z papryką

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z papryką
Kotlety schabowe bez kości rozbij dosyć cienko. Następnie umyj paprykę i pokrój w kostkę lub cienkie paski. Ser żółty pokrój również na cienkie paski. Układaj na kotletach najpierw ser żółty zostawiając wolny brzeg kotleta ok 1 cm. Następnie na serku układaj paprykę. Zacznij zawijać schabowe od dłuższego wolnego brzegu do środka a następnie krutszy do końca ( na kształt roladki ). Aby w trakcie nasze kotlety się nie rozpadły zamknij je patyczkami do szaszłyków ( bambusowe ) lub zszyj nitką spożywczą. Gdy już to zrobisz w głębokiej miseczce utrzep jajo z pieprzem i wykąp w nim schabowego. Następnie obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju do złotego koloru. Smacznego
Schabowy z papryką
Eatp 1 - schabowego bez kości rozbij dosyć cienko
Schabowy z papryką
Etap 2 - nałuż na niego żółty ser i paprykę
Schabowy z papryką
Etap 3 - pozawijaj i zakończ patyczkami do szaszłyków
Schabowy z papryką
Etap 4 - smaż na złoty kolor obtoczone kotlety w jaju i bułce tartej