-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Sernik gotowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty i smaczny sernik, do którego nie musimy używać miksera ani piekarnika. Wystarczy zagotować składniki w podanej kolejności, schłodzić przez jakiś czas i sernik gotowy.

Sernik gotowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik gotowany

 

  • 1 kg twarogu
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 200 g masła
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 szklanki mleka

 

  • herbatniki

Sposób przygotowania:

Sernik gotowany
Formę do sernika wyłożyć herbatnikami.

Masło, ser i jajka umieścić w garnku. Gotować około 15 minut.

Budyń rozmieszać w połowie szklanki mleka. Dodać do garnka z serem. Następnie dodać cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Ponownie zagotować. Żeby nie było grudek sernik można zmiksować krótko blenderem.

Masę twarogową wylać na herbatniki. Wystudzić.

Następnie włożyć sernik na kilka godzin do lodówki.
Sernik gotowany
Dno formy do sernika wyłożyć herbatnikami.
Sernik gotowany
Masło,ser i jajka umieścić w garnku. Gotować około 15 minut.
Sernik gotowany
Do masy dodać budyń wymieszany w połowie szklanki mleka. Dodać cukier. Wymieszać i zagotować.
Sernik gotowany
Aby nie było grudek sernik można krótko zmiksować blenderem.Następnie wylać ciasto na herbatniki. Wystudzić.