Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladoweETAP 1:
Jaja ubijamy z cukrem na puszysty krem, dodajemy make pszenna zmieszana z proszkiem do pieczenia i kakao. Tak przygotowane ciasto wlewamy na blaszkę o wymiarach 25 na 30 cm wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 35 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na dwie części i skrapiamy wiśniówką
ETAP 2:
Na jednej części ciasta rozsmarowujemy konfiturę wiśniową
ETAP 3:
Odlewamy 50 ml śmietanki i namaczamy w niej żelatynę. Kiedy spęcznieje podgrzewać aby się rozpuściła
ETAP 4:
Pozostałą śmietankę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę , mozna delikatnie miksować.
ETAP 5:
Dodajemy żelatynę do czekolady i miksujemy , a następnie wkładamy do lodówki aby krem trochę zgęstniał
ETAP 6:
Połowę gęstniejącego kremu układamy na konfiturze , przykrywamy drugim blatem i na wierzch wlewamy resztę kremu . Wkładamy do lodówki aby całkowicie stężał.