Strona główna Sernik wiedenski

Sernik wiedenski

Netka - autor przepisu Sernik wiedenski offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 224
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sernik wiedenski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny,delikatny sernik:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sernik wiedenski - SKŁADNIKI:

  • 1 kilogram sera do sernikow(lub twarogu tlustego,dwukrotnie zmielonego)
  • 6 jaj
  • 125 gr masla(powinno byc miekkie)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • 1 szkalnka cukru

Sernik wiedenski - PRZYGOTOWANIE:

Zoltka ubic z cukrami do tak zwanej bialosci,gdy juz ubite stopniowo doadawac ser,maslo ,make caly czas ubijac na wolnych obrotach.Ubic piane z bialek I delikatnie wymieszac bialka z masa serowa.Piekanik nagrzac do 170 stopni C .Mase serowa przelac do sredniej wielkosci tortownicy,piec przez ok 1 godzine,po upieczeniu uchylic lekko drzwiczki piekarnika I zostawic do calkowitego wystygniecia.Smacznego:)

Do masy serowej mozna dodac bakalie jak ktos lubi(rodzynki,skorka pomaranczowa)
Na podstawie przepisu z bloga”Moje wypieki”



Komentarze do Sernik wiedenski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Mokry sernik z pianką kawową Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Śmietankowa pascha
Kolorowy gzik poznański Filet nadziewany fetą i pomidorem Twarogowe grzanki z bobem z porzeczkowym sosem
Rolada Eli z żółtego sera Zapiekanka z kaszy gryczanej Eli Tarta gryczana ze szpinakiem i błękitnym lazurem
Drożdżówki serowo-truskawkowe Sałatka z makaronu, truskawek o miętowej nucie Roladki z fetą w sosie pomidorowym
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane