Strona główna Sernik wiedenski

Sernik wiedenski

Netka offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 224
zdjęcia: 1 z 1
Sernik wiedenski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny,delikatny sernik:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sernik wiedenski - SKŁADNIKI:

  • 1 kilogram sera do sernikow(lub twarogu tlustego,dwukrotnie zmielonego)
  • 6 jaj
  • 125 gr masla(powinno byc miekkie)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • 1 szkalnka cukru

Sernik wiedenski - PRZYGOTOWANIE:

Zoltka ubic z cukrami do tak zwanej bialosci,gdy juz ubite stopniowo doadawac ser,maslo ,make caly czas ubijac na wolnych obrotach.Ubic piane z bialek I delikatnie wymieszac bialka z masa serowa.Piekanik nagrzac do 170 stopni C .Mase serowa przelac do sredniej wielkosci tortownicy,piec przez ok 1 godzine,po upieczeniu uchylic lekko drzwiczki piekarnika I zostawic do calkowitego wystygniecia.Smacznego:)

Do masy serowej mozna dodac bakalie jak ktos lubi(rodzynki,skorka pomaranczowa)
Na podstawie przepisu z bloga”Moje wypieki”


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sernik wiedenski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Caprese z buraczkami Naleśniki z serem i kremem pomarańczowym Roladki z szynki i żółtego sera
Serowe kąski z ziołami Panierowany ser pleśniowy Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami
Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą Serowe racuszki Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere
Pekińska z pieczoną dynią i fetą Wiejska zapiekanka ziemniaczana z boczkiem Makaron z sosem śliwkowym i fetą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane