Strona główna Sernik wiedenski

Sernik wiedenski

Netka - Przepis na: Sernik wiedenski offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 224
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sernik wiedenski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny,delikatny sernik:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sernik wiedenski - SKŁADNIKI:

  • 1 kilogram sera do sernikow(lub twarogu tlustego,dwukrotnie zmielonego)
  • 6 jaj
  • 125 gr masla(powinno byc miekkie)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • 1 szkalnka cukru

Sernik wiedenski - PRZYGOTOWANIE:

Zoltka ubic z cukrami do tak zwanej bialosci,gdy juz ubite stopniowo doadawac ser,maslo ,make caly czas ubijac na wolnych obrotach.Ubic piane z bialek I delikatnie wymieszac bialka z masa serowa.Piekanik nagrzac do 170 stopni C .Mase serowa przelac do sredniej wielkosci tortownicy,piec przez ok 1 godzine,po upieczeniu uchylic lekko drzwiczki piekarnika I zostawic do calkowitego wystygniecia.Smacznego:)

Do masy serowej mozna dodac bakalie jak ktos lubi(rodzynki,skorka pomaranczowa)
Na podstawie przepisu z bloga”Moje wypieki”


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sernik wiedenski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Ruskie krokiety Makaron z jarmużem Racuszki serowe z sosem koperkowym
Kotleciki drobiowe z cukinią i żółtym serem Placki z ugotowanych ziemniaków i fety Sałatka na śniadanie z wędzonym białym serem
Ziemniaki z fetą i szczypiorem Pakowany szaszłyk z fetą i śliwkami Twarogowa pasta z grillowanymi pomidorami
Naleśniki z porzeczkami Leniwce z białego sera Polędwiczki drobiowe z żółtym serem i cebulką

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane