Strona główna Sernik wiedenski

Sernik wiedenski

Netka - Przepis na: Sernik wiedenski offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 224
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sernik wiedenski
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny,delikatny sernik:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Sernik wiedenski - SKŁADNIKI:

  • 1 kilogram sera do sernikow(lub twarogu tlustego,dwukrotnie zmielonego)
  • 6 jaj
  • 125 gr masla(powinno byc miekkie)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • 1 szkalnka cukru

Sernik wiedenski - PRZYGOTOWANIE:

Zoltka ubic z cukrami do tak zwanej bialosci,gdy juz ubite stopniowo doadawac ser,maslo ,make caly czas ubijac na wolnych obrotach.Ubic piane z bialek I delikatnie wymieszac bialka z masa serowa.Piekanik nagrzac do 170 stopni C .Mase serowa przelac do sredniej wielkosci tortownicy,piec przez ok 1 godzine,po upieczeniu uchylic lekko drzwiczki piekarnika I zostawic do calkowitego wystygniecia.Smacznego:)

Do masy serowej mozna dodac bakalie jak ktos lubi(rodzynki,skorka pomaranczowa)
Na podstawie przepisu z bloga”Moje wypieki”


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sernik wiedenski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sery
Naleśnikowe szaszłyki z mozzarellą Serowe racuszki Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere
Pekińska z pieczoną dynią i fetą Wiejska zapiekanka ziemniaczana z boczkiem Makaron z sosem śliwkowym i fetą
Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami Trufle z awokado z orzeszkiem Kurczak z mozarellą i orzechami
Szpinak na cieplo z żółtym serem Panierowany ser do obiadu Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane