Sposób przygotowania:
Łaciaty sernikI

1. Herbatniki blenduję blenderem, następnie łączę z rozpuszczonym masłem i układam na dnie formy.
II

2. Twaróg miksuję razem z cukrem, budyniem w proszku, jajkami i śmietaną 18%.
3. Masę dzielę na 4 równe części.
4. Do pierwszej części masy dodaję masę makową i jedną łyżkę mąki ziemniaczanej.
5. Do drugiej części masy dodaję rozpuszczoną czekoladę ze śmietaną 30%.
6. Do trzeciej części masy dodaję 150 g masy korówkowej.
7. Do czwartej części masy dodaję 2 łyżki mąki ziemniaczanej.
8. Każdą część ciasta mieszam dokładnie łyżką.
III

9. Następnie dowolnie nakładam po łyżce masy z każdej części ciasta na masie herbatnikowej.
10. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniki 70 minut w 160°C.
IV

11. Po upieczeniu ciasto studzę, wierzch ciasta smaruję pozostałą masą korówkową i posypuję pokruszonymi orzeszkami.
12. Ciasto gotowe.
13. Smacznego.