Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Smażone kostki z morszczuka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Apetyczne i szybkie smażone kostki z morszczuka, idealne na obiad.

Smażone kostki z morszczuka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażone kostki z morszczuka

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone kostki z morszczuka
Kostki z morszczuka myjemy i osuszamy (powinny być bez lodu). Oprószamy przyprawą do ryb. Jajko wybijamy na talerzyk, dodajemy szczyptę soli, roztrzepujemy widelcem. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane kostki z morszczuka zanurzany w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Smażone kostki z morszczuka
Kostki z morszczuka myjemy i osuszamy (powinny być bez lodu). Oprószamy przyprawą do ryb. Jajko wybijamy na talerzyk, dodajemy szczyptę soli, roztrzepujemy widelcem. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Przygotowane kostki z morszczuka zanurzany w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Smażone kostki z morszczuka
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i surówką.