anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Smażony dorsz z cytryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dorsz jest idealna ryba do smażenia jest bardzo mięsną rybą i nie rozwala się w czasie smażenia. Polecam

Smażony dorsz z cytryną

Składniki:

Smażony dorsz z cytryną

 

 

Sposób przygotowania:

Smażony dorsz z cytryną
Rybę dokładnie oczyścić i pokroić na porcje, skropić dokładnie sokiem z cytryny, posypać posiekanym drobno koperkiem, oraz opruszyć przyprawą do ryb, cebulę pokroić i dodać do ryby. Odstawić na parę godzin. Następnie oczyścić z cebuli, obtoczyć w mące następnie w roztrzepanym jajku i opanierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.