agu88sia

agu88sia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Smażony kotlet z kani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne danie, trzeba jednak odpowiednio je przygotować i bardzo uważać przy zbieraniu grzybów bo kanie są bardzo podobne do grzybów trujących.

Smażony kotlet z kani Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażony kotlet z kani

 

Sposób przygotowania:

Smażony kotlet z kani
Kapelusza kani płuczemy, obczyszczamy i suszymy w papierowych ręcznikach. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Jajko rozbijamy na talerz i delikatnie mieszamy widelcem żeby połączyć białko z żółtkiem. Bułkę tartą wysypujemy na talerz. I teraz obtaszamy na zmianę kapelusz kani raz w bułce raz w jajku ( tak jak przy robieniu kotleta schabowego) Układamy na patelnię i smażymy aż do zarumienienia z obu stron.
Smażony kotlet z kani
Ważne jest żeby kapelusz dobrze usmażyć z obu stron
Smażony kotlet z kani
Zarumieniony grzybek z obu stron od razu gotowy do podania

Tagi:

jajko tarta jajka