Sposób przygotowania:
Smażony panierowany camembert
W jednym naczyniu roztrzepać jajko, do drugiego wsypać bułkę tartą. Ser (nie obierać go przepadkiem ze skórki!) obtaczać kolejno w jajku, bułce, jajku, bułce - panierka powinna być dość gruba. Najlepiej to robić przy pomocy dwóch widelców, nie dotykając palcami, wtedy panierka nie odpada. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać natychmiast, dopóki jest gorący i ma płynną konsystencję. Ja go zawsze podaję w towarzystwie makaronu wstążki i sałaty lodowej z owocami w miodowym winegrecie (wg przepisu https://gotujmy.pl/salata-lodowa-w-miodowym-winegrecie,przepisy,145265.html ), ale doskonale smakuje też z żurawiną.
ania666
Darth Vader
edytaha
Cieszę się, że mogłam coś podpowiedzieć :)
darmiona
edytaha
Ja też uwielbiam, tylko moje "schabiki" nie za bardzo :D
emilcia
edytaha
Dziękuję, staram się bo przecież przede wszystkim "jada się" oczami :)