Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Sos do wielknocnych mięs i wędlin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos dobrze pasuje do białej kiełbasy, domowych wędlin, pasztetów, mięs oraz jajek. Nie może go zabraknąć na wielkanocnym śniadaniu.

Sos do wielknocnych mięs i wędlin

Składniki:

Sos do wielknocnych mięs i wędlin

 

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki jogurtu
  • 6 rzodkiewek
  • 2 jajka
  • łyżeczka drobno pokrojonego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos do wielknocnych mięs i wędlin
Rzodkiewki opłukać dokładnie i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować, wyjąć żołtka i rozetrzeć, a białka drobno pokroić. Drobny szczypiorek pokroić.

Majonez połaczyć z jogurtem,gęstą kwaśną śmietaną i chrzanem. Dodać jajka, szczypiorek i rzodkiewki, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wymieszać razem.