Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos z kurek do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny sos z kurek z dodatkiem cebulki zabielany śmietaną. Pyszny dodatek do mięsa i nie tylko. W sezonie warto taki zrobić.

Sos z kurek do mięsa

Składniki:

Sos z kurek do mięsa

 

Sposób przygotowania:

Sos z kurek do mięsa
Kurki dokładnie umyć. Jeśli są większa można je pociąć. Przeblanszować.

Cebulkę drobno pokroić i przesmażyć na maśle, dodać kurki i smażyć chwile razem. Podlać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić solą i pieprzem.

Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec zaprawić śmietaną i doprawić do smaku. 

Tagi:

mięsa danie