kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Sos do zapiekania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

sosik ten świetnie nadaje się do zapiekania ziemniaków

Sos do zapiekania Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos do zapiekania

 

  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 4 łyżki majonezu
  • 0,5 szklanki mleka 3,2%
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka cebulki prażonej
  • 15 dag żółtego sera
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 czubata łyżeczka gałki
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej

Sposób przygotowania:

Sos do zapiekania
Do miski włóż śmietanę, majonez, musztardy i wymieszaj. Następnie dodaj wszystkie przyprawy. Ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami ( oczka burakowe ). Sera musi być dosyć dużo ( jeśli chcesz zrobić sos na 1 kg ziemniaków użyj 25-30 dag sera a z przepisu zrób podwójną porcję ). Wymieszaj teraz i dodaj mleko. Następnie wrzuć cebulkę. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj.
Smacznego
Sos do zapiekania
Etap 1 - śmietanę połącz z musztardami i dobrze wymieszaj
Sos do zapiekania
Etap 2 - zetrzyj żółty ser na dużych oczkach, dodaj mleko
Sos do zapiekania
Etap 3 - do tego dodaj smażoną cebullkę, przyprawy

Tagi:

sery ser