Sos do zimnego mięsa

Sosy « poprzedni | następny »
kwiatkibratki - Przepis na: Sos do zimnego mięsa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 922
Sos do zimnego mięsa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos do zimnego mięsa, sos do zimnego mięsa


trudność: średne
czas:

Sos do zimnego mięsa - SKŁADNIKI:

  • 1 żółtko
  • 1,5 łyżeczki odsączonych kaparów
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżeczka brandy
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 13 dag odsączonego tuńczyka w oliwie
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • pół szklanki oleju
  • sól
  • cukier
  • biały pieprz

Sos do zimnego mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Ogórka obrać. Zmiksować żółtko z musztardą i łyżką soku z cytryny. Nie przerywając miksowania, stopniowo wlewać oliwę i olej. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Zmiksować. Przyprawić do smaku. Podawać na zimno.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos do zimnego mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane