Sos do zimnego mięsa

Sosy « poprzedni | następny »
kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 922
Sos do zimnego mięsa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Sos do zimnego mięsa, sos do zimnego mięsa


trudność: średnie
czas:

Sos do zimnego mięsa - SKŁADNIKI:

  • 1 żółtko
  • 1,5 łyżeczki odsączonych kaparów
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżeczka brandy
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 13 dag odsączonego tuńczyka w oliwie
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • pół szklanki oleju
  • sól
  • cukier
  • biały pieprz

Sos do zimnego mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Ogórka obrać. Zmiksować żółtko z musztardą i łyżką soku z cytryny. Nie przerywając miksowania, stopniowo wlewać oliwę i olej. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Zmiksować. Przyprawić do smaku. Podawać na zimno.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sos do zimnego mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos pomidorowy z serkiem Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem Sałatka z sosem limonkowo- jogurtowym
Lemon curd, krem cytrynowy Dip z sosem sojowym Dip z przyprawą gyros
Dip czosnkowo- orzechowy Sos pieczarkowy Sos z podsmażaną cebulką i zrazami
Lekki sos na maśle  Domowy sos do pizzy Pyszny sos grzybowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane