iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sos śmietanowo koperkowy z szparagami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Szybki tani obiadek w sam raz na sezon szparagowy. Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Dla dużych i małych.

Sos śmietanowo koperkowy z szparagami i jajkiem

Składniki:

Sos śmietanowo koperkowy z szparagami i jajkiem

 

 

 

  • 2 szklanki bulionu warzywnego

 

 

 

 

  • 2 pęczki koperku

Sposób przygotowania:

Sos śmietanowo koperkowy z szparagami i jajkiem
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy jajka i obieramy . Szparagi gotujemy w odzie z odrobina cukru i soli. Po ugotowaniu odcedzamy.

Bulion zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką. Dolewamy do bulionu i gotujemy, aż zgęstnieje. Koperek myjemy osuszamy i siekamy dodajemy do sosu. Mieszamy doprawiamy do smaku.

Do sosu wkładamy jajka i szparagi. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Tagi:

dania szparagi