eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szparagi w sosie koperkowym Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Często jemy szparagi pod beszamelem.Tym razem zrobiłam szparagi z sosem koperkowym.

Szparagi w sosie koperkowym Eli

Składniki:

Szparagi w sosie koperkowym Eli

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w sosie koperkowym Eli
Szparagi umyć,odłamać zdrewniałe końce (można zamrozić i wykorzystać do zupy),gotować na parze 5 minut,wyjąć z wrzątku i przelać zimną wodą.Zawinąć szparagi w wędzonkę i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Koperek posiekać.Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Wymieszać śmietanę mleko,jajka mąkę,koperek,pieprz,sól i czosnek granulowany.Sosem zalać szparagi,posypać serem żółtym i zapiekać przez 25 minut w tamperaturze 180 stopni C.Smacznego!