Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos z sera roquefort

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

sos ma smak sera nadaje on aromat wszelkim sałatom liściastym oraz mieszanym sałatkom z jarzyn o delikatnym smaku

Sos z sera roquefort

Składniki:

Sos z sera roquefort

 

  • 50 g sera roquefort
  • 3 łyżki śmietany
  • 50 g chudego twarogu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina

Sposób przygotowania:

Sos z sera roquefort
ser roquefort i śmietanę rozgnieść widelcem i utrzeć na jednolitą masę chudy twaróg ocet i wino utrzeć na jednolitą masę połączyć obie masy serowe ubijając trzepaczką do aż uzyskamy kremową konsystencję i gotowe

Tagi:

sery ser