kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Steki cielęce z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie jest pyszne niestety cielęcinka to bardzo "ekskluzywny" towar w naszym domku :(

Steki cielęce z papryką

Składniki:

Steki cielęce z papryką

 

  • 60 dkg cielęciny
  • ząbek czosnku
  • słoiczek papryki konserwowej
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki bulionu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Steki cielęce z papryką
Mięso kroimy na plasterki i lekko je rozbijamy, nacieramy czosnkiem i doprawiamy sola i pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę. Mięso smażymy na oleju po 5 minut z każdej strony unikać przypalenia!Dodajemy do mięsa paprykę i przecier pomidorowy a następnie zalewamy bulionem. następnie dusimy pod przykryciem na małym ogniu 20-25 minut.Podajemy posypane posiekaną natka pietruszki. Ja podaję z ryżem na sypko i zielona sałatą. Smacznego!

Tagi:

papryka