Sposób przygotowania:
Stek z polędwicy wołowej na tagliatelle grzybowymETAP 1:
Grzyby przebieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki masła. Smażymy cebulę.
Dodajemy grzyby i smażymy, oprószamy je solą i pieprzem, dodajemy świeży tymianek. Dodajemy śmietanę i białe wino. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje.
ETAP 2:
Natkę myjemy, osuszamy, siekamy, dodajemy do sosu. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
W międzyczasie gotujemy makaron.
ETAP 3:
Steki smażymy na patelni do uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia.
ETAP 4:
Po usmażeniu mięsa z jednej strony, przekładamy steki na drugą stronę.. Usmażoną stronę posypujemy solą i pieprzem, kładziemy na niej po łyżeczce masła i tymianek.
Po całkowitym usmażeniu steków posypujemy pieprzem i solą także drugą stronę.
ETAP 5:
Odcedzamy makaron, łączymy go z sosem i wykładamy na talerze. Na każdej porcji makaronu układamy stek.