Agusiek

Agusiek

Kucharz
[Przepisów: 8]

Strogonow 9

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pyszne rozgrzewające leczo

Strogonow 9

Składniki:

Strogonow 9

 

  • 1 kg wołowiny pokrojonej w paseczki lub kostkę
  • 3duże cebule pokrojone w kostkę
  • 50 dkg pieczarek obranych i pokrojonych w paseczki
  • 3papryki czerwone pokrojone w paski
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 1 słoik korniszonów pokrojonych w paski
  • 1/2 słoika wody z korniszonów
  • kawałek boczki
  • 3-4 łyżki pikantnego keczupu
  • sół , pieprz i kucharek do smaku

 

Sposób przygotowania:

Strogonow 9
najpierw podsmażamy boczek , aż sie zarumieni. Do niego dodajemy wołowinę , obsmażamy ale nie solimy. Następnie dodajemy cebulę , pieczarki i marchewkę. Całość solimy.Dodajemy troche wody , ale nie za duzżo by nam nie wyszła zupa. Gotujemy do miękkości wołowiny. Dodajemy 3-4 łyżki keczupu pikantnego. Około 20 minut przed końcem gotowania dodajemy korniszony i paprykę oraz wodę z korniszonów. Można zrobić zasmażke lub posypać mąką przez sitko i dokładnie wymieszać .Smacznego ;)

Tagi:

wołowina