Strona główna Swojskie kluski do rosołu

Swojskie kluski do rosołu

Danusia19671 - Przepis na: Swojskie kluski do rosołu offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 954
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Swojskie kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

zawsze robię do rosołu takie kluski


trudność: łatwe
czas:

Swojskie kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

  • 10 - jajek
  • 1 kg mąki
  • sól

Swojskie kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać jajka i sól, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Rozwałkować ciasto na placki, gdy przeschną placki, zwijać je w rulon i kroić placki nożem.
Z takiego ciasta gotujemy kluski, od wypłynięcia na wierzch ok.8 minut na wolnym ogniu


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Swojskie kluski do rosołu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Muffiny cytrynowe z rodzynkami Muffiny śmietankowe z borówkami Pstrąg po koziegłowsku
Pieczarki w cieście naleśnikowym Udka masala z pieczonymi ziemniaczkami Naleśniki z twarożkiem, malinami i borówkami
Pasta z tuńczyka Gulasz warzywny z makaronem Sałatka pomidorowa z mozzarellą i sosem czosnkowym
Tymiankowa potrawka warzywna z cukinią i pekinką Ryż z jabłkami, wanilią i sosem borówkowo-miętowym Chrupiące placuszki ryżowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane