Strona główna Swojskie kluski do rosołu

Swojskie kluski do rosołu

Danusia19671 - Przepis na: Swojskie kluski do rosołu offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1006
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Swojskie kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

zawsze robię do rosołu takie kluski


trudność: łatwe
czas:

Swojskie kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

Swojskie kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać jajka i sól, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Rozwałkować ciasto na placki, gdy przeschną placki, zwijać je w rulon i kroić placki nożem.
Z takiego ciasta gotujemy kluski, od wypłynięcia na wierzch ok.8 minut na wolnym ogniu


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Swojskie kluski do rosołu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Zdrowe  kanapki Ryż z mięsem mielonym Kakaowe naleśniki z budyniem
Pasta jajeczna z kukurydzą Kremowe risotto Parówki w cieście francuskim
Omlet z bazylią i pomidorami Naleśniki z nadzieniem owsiano-dyniowo-jabłkowym Surówka z oliwkami
Pierś z kurczaka z makaronem Szaszłyki z mielonego z boczkiem Puszyste placuszki dyniowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane