Strona główna Swojskie kluski do rosołu

Swojskie kluski do rosołu

Danusia19671 - Przepis na: Swojskie kluski do rosołu offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 999
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Swojskie kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

zawsze robię do rosołu takie kluski


trudność: łatwe
czas:

Swojskie kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

Swojskie kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać jajka i sól, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Rozwałkować ciasto na placki, gdy przeschną placki, zwijać je w rulon i kroić placki nożem.
Z takiego ciasta gotujemy kluski, od wypłynięcia na wierzch ok.8 minut na wolnym ogniu


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Swojskie kluski do rosołu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką Lekki deser ze śliwkami
Szczypiorkowa pasta z makreli Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim Bardzo smaczne muffinki czekoladowe
Omlecik z czarną fasolą i serem Deserowe placuszki Domowy krem bueno
Mleczne szyszki Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Kruche ciastka z miechunką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane