Strona główna Swojskie kluski do rosołu

Swojskie kluski do rosołu

Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1064
zdjęcia: 1 z 3
Swojskie kluski do rosołu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

zawsze robię do rosołu takie kluski


trudność: łatwe
czas:

Swojskie kluski do rosołu - SKŁADNIKI:

Swojskie kluski do rosołu - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę wsypać na stolnicę, dodać jajka i sól, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Rozwałkować ciasto na placki, gdy przeschną placki, zwijać je w rulon i kroić placki nożem.
Z takiego ciasta gotujemy kluski, od wypłynięcia na wierzch ok.8 minut na wolnym ogniu


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Swojskie kluski do rosołu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Kanapki z pastą twarogowo-ziołową i rzodkiewkami Spaghetti z parówkami Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem
Duże bajaderki babkowe Sałatka z pieczarek, jajek i groszku Babka z dodatkiem twarogu
Przekładany murzynek mascarpone i jabłuszkiem Krem chrzanowy z grillowaną białą kiełbasą Pikantna potrawka z parówkami
Naleśniki z sosem pomarańczowym  Francuskie miseczki z porem i kukurydzą Sałatka z chrzanową nutką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane