Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szałot śląski wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka jarzynowa ze śledziem, czyli śląski szałot.

Szałot śląski wg Triss Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szałot śląski wg Triss

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szałot śląski wg Triss
Warzywa ugotować i po ostudzeniu obrać, następnie pokroić w kostkę. Śledzie namoczyć ok. 20 min w wodzie, odcedzić i pokroić w kostkę. Jajko ugotować i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę i odcedzić z soku. Do miski wrzucić warzywa, jajko i groszek, doprawić i dodać majonez wedle uznania. Na koniec dodać śledzie i wymieszać.
Szałot śląski wg Triss
Warzywa i groszek potrzebny do przygotowania sałatki.
Szałot śląski wg Triss
Śledzie wymoczyć i dodać do pokrojonych warzyw.

Tagi:

jajko jajka