kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Szarlotka najprostsza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto zarobić i podzielić na 2 części. Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej i usmażyć.

Szarlotka najprostsza

Składniki:

Szarlotka najprostsza

 

  • jabłka najlepiej renety 1 i1/2 kg
  • margaryna 1 kostka
  • mąka 60 dkg
  • cukier puder 1,5 szklanki
  • żółtka 4 szt
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 opakowania

Sposób przygotowania:

Szarlotka najprostsza
Ciasto zarobić i podzielić na 2 części. Jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej i usmażyć. Wystudzone jabłka na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 45-50 minut w temp 170 stopni C.