Sposób przygotowania:
Szarlotka z ciepłymi lodamiI

Sposób przygotowania ciasta:
1. Wszystkie składniki na ciasto przekładam do miski i zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na połowę. Jedną część przekładam do woreczka i umieszczam w zamrażalniku, drugą częścią ciasta równomiernie wyklejam spód tortownicy.
2. Jabłka myję obieram, kroję w plasterki, układam na cieście.
3. Połowę ciasta wyjętego z zamrażalnika ścieram na tarce na jabłka.
II

Sposób przygotowania bezy:
1. Białka ubijam mikserem z dodatkiem cukru oraz mąki ziemniaczanej. Masę bezową układam po całej powierzchni na kruszonce.
2. Na masę bezową ścieram na tarce pozostałe ciasto.
3. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C. Po upieczeniu studzę
III

Sposób przygotowania masy śmietankowej:
1. Śmietanę ubijam mikserem, dodaję mascarpone oraz cukier puder.
2. Za pomocą dekoratora do tortów dekoruję dowolnie wierzch wystudzonego ciasta. Na koniec posypuję orzeszkami.
IV
3. Ciasto gotowe.
4. Smacznego.
lukrowanepierniczki