Walia

Walia

Kucharz
[Przepisów: 13]

Szaszłyki z kiełbasy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Miła odmiana od klasycznych kiełbasek z grilla lub z piekarnika :) Polecam

Szaszłyki z kiełbasy

Składniki:

Szaszłyki z kiełbasy

 

  • kiełbasa podwawelska, lub inna kwestia tego jaką kto lubi :)
  • boczek wędzony lub słoninka
  • cebula

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z kiełbasy
Kiełbasę kroimy na kawałki (walce) długości ok.2 centymetrów, boczek i cebulkę w plasterki( tak jak w przypadku zwykłych szaszłyków). Następnie nadziewamy je kolejno na patyki do szaszłyków kiełbasa boczek, cebulka, zakańczając każdego kawałkiem kiełbasy. Pieczemy na grillu tak jak zwykle pieczemy kiełbaski z tym, że je trzeba częściej obracać, aby były równiutko upieczone. Można je także piec w piekarniku na ruszcie przez 30 min. w 200 stopniach Celcjusza. Najlepiej podstawić pod ruszt blaszkę z gorącą wodą, aby tam ociekał wytworzony tłuszcz. Smacznego :)

Tagi:

kielbasa