Strona główna Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Wafelek2601

Srebrny Ekspert
Przepisy: 755
zdjęcia: 1 z 5
Szaszłyki z piekarnika z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czasem kiedy pogoda nawali, a mamy zaproszonych gości na grilla, warto skorzystać z takiego właśnie rozwiązania.


trudność: łatwe
czas:

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem - SKŁADNIKI:

  • 30 dkg mięsa od szynki wieprzowej
  • 30 dkg boczku surowego wędzonego
  • 3 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki przyprawy do grilla

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Zalać oliwą, posypać przyprawą do grilla, dokładnie wymieszać. Odstawić na 3 godziny. Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę również. Boczek umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, cebulę, boczek i paprykę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godziny. Podawać z musztardą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szaszłyki z piekarnika z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grill
Pierś grillowana Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem Kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką
Grillowany karczek z pieprzem pomarańczowym Grillowany oscypek Grillowany filet z indyka na rajskiej wyspie
Szaszłyki z dodatkiem brzoskwini Grillowana kaszanka Grillowany filet drobiowy
Grillowana kiełbaska Grillowana pierś z kurczaka Grillowane piersi z kurczaka

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane