Strona główna Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

zdjęcia: 1 z 5
Szaszłyki z piekarnika z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czasem kiedy pogoda nawali, a mamy zaproszonych gości na grilla, warto skorzystać z takiego właśnie rozwiązania.


trudność: łatwe
czas:

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem - SKŁADNIKI:

  • 30 dkg mięsa od szynki wieprzowej
  • 30 dkg boczku surowego wędzonego
  • 3 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki przyprawy do grilla

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Zalać oliwą, posypać przyprawą do grilla, dokładnie wymieszać. Odstawić na 3 godziny. Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę również. Boczek umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, cebulę, boczek i paprykę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godziny. Podawać z musztardą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szaszłyki z piekarnika z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grill
Sałatka grillowa z kurczakiem Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro Schab z wędzonym kurczakiem
Szaszłyki z mielonego z boczkiem Grillowane piersi z kurczaka Grillowane morele z serkiem i tymiankiem
Banany z grilla Paczuszki z karkówki z kaszanką Grillowany schab z duszonymi maślakami
Kebab domowy wieprzowy z ketchupem Grillowana cukinia w marynacie czosnkowej Grillowane pulpeciki z kaszą manną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane